Reineke Boot nieuwe directeur SAIL Event Partners

Reineke Boot is de nieuwe directeur SAIL Event Partners. Zij wordt eindverantwoordelijk voor de algehele productie van de tiende editie van SAIL Amsterdam die in augustus 2020 wordt gehouden. En zal in die rol nauw samenwerken met Arie Jan de Waard (voorzitter Stichting SAIL Amsterdam) en Mitra van Raalten (directeur Stichting SAIL Amsterdam). Reineke Boot volgt in deze functie Erwin van Lambaart op, die momenteel directeur Holland Casino is.

Reineke Boot (42 jr) heeft een jarenlange ervaring in het organiseren van grote events met een sociale impact. Zo was zij operationeel directeur van de Giro d’ Italia start in Amsterdam in 2010 en Global Head of Partnerships voor Volvo Ocean Race en in die hoedanigheid de initiatiefnemer van het bekroonde duurzaamheidsprogramma rondom schone oceanen. SAIL Event Partners is dan ook verheugd dat Reineke Boot haar opgedane ervaring nu wil gaan inzetten voor SAIL Amsterdam.

Reineke Boot: “Dit is voor mij echt de droombaan. SAIL Amsterdam is een uniek event. De historische schepen die naar Amsterdam zullen komen, spreken tot ieders verbeelding. Zij verbinden ons met de wereld. Tonen ons hoe je grenzen verlegt en openen deuren naar andere culturen. Dat geeft SAIL Amsterdam echt toegevoegde waarde. Daarom wil ik graag samenwerken met alle bewoners, alle Amsterdammers, het bedrijfsleven, de Noordzeekanaal Gemeenten, alle betrokken medewerkers en onze duizenden vrijwilligers. Iedereen moet trots kunnen zijn op wat we samen gaan neerzetten tijdens deze 10e editie. Ik vind dit een grote eer en kijk uit naar die samenwerking en ontmoetingen.”